1.24.2013

Πρόσκληση από την ομάδα των φιλολόγων σε θεατρική παράσταση


Πρόσκληση από την ομάδα των φιλολόγων σε θεατρική παράσταση


Η ομάδα Φιλολόγων των εκπαιδευτηρίων Θεμιστοκλής προσκαλεί τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου στις 23-2-2013 και ημέρα Σάββατο στην παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και διασκευή και σκηνοθεσία της Τζωρτζίνας Κακουδάκη, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από καθηγητές και η μεταφορά τους προς και από το θέατρο θα γίνει με σχολικό. Πρόκειται για μια παράσταση που απευθύνεται σε εφηβικό κοινό και όχι μόνο. Η παράσταση αρχίζει στις 6 μ.μ. για αυτό οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται μια ώρα πριν στο σχολείο (5 μ.μ.). Η τιμή του εισιτηρίου με τα έξοδα μεταφοράς ανέρχεται στα 13 ευρώ.

Λίγα λόγια για την θεατρική παράσταση:
Πώς ορίζεται η πραγματικότητα; Τί είναι αληθινό; Τί σημαίνουν τα όνειρα; Πώς υλοποιούνται οι επιθυμίες;

Πώς μπορεί ο άνθρωπος να συνδεθεί ξανά με το σύμπαν;
Έναν φρέσκο θεσμό στην Ελλάδα, που συνδυάζει τη θεατρική πράξη και τη νέα παιδαγωγική, προτείνει για ακόμα μια χρονιά, μετά την επιτυχία της παράστασης Όρνιθες- μια ροκ παράσταση για εφήβους, η σκηνοθέτης και θεατροπαιδαγωγός Τζωρτζίνα Κακουδάκη και η ομάδα ω2/4Frontal, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
To Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας είναι μια σκηνική πράξη, που μπορεί να διευρύνει την φιλοσοφική σκέψη: στην ψευδαισθησιακή πραγματικότητα ενός αλλόκοτου νυχτερινού δάσους, αναδεικνύεται ο σύγχρονος πολυπρισματικός επιστημονικός κόσμος, ένας κόσμος πολλών πιθανοτήτων, μικρών και μεγάλων μεγεθών και ο τρόπος, που ο άνθρωπος ορίζεται μέσα από την φιλοσοφία των θετικών επιστημών και της εμπειριοκρατίας. Μια παράσταση που επαληθεύει πολλές πραγματικότητες, διαστέλλει το χώρο και το χρόνο και προτείνει τη σχετικότητα και την αμφισβήτηση ως θεμελιώδεις αρχές της ατομικής και συλλογικής ανάπτυξης. Μια παράσταση για νέους στο εδώ και τώρα της σκηνής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.